UPUTSTVO: Sadržaj bloga omogućuje da se otvore spiskovi ovde objavljenih radova i to po književnim vrstama. U sadržaju je i lista po azbučnom redu svega što je ovde objavljeno. Na desktopu i tabletu sadržaj je sa desne strane (zove se Stranice ili Pages), a na tabletu je to odmah iznad zaglavlja bloga.

04 January 2020

Na brezi venčanica bela

 

 

Na brezi venčanica bela

 

Drveće zimska obuklo odela
na brezi venčanica bela
cvetove mraza splela u kosi
od magle veo s ponosom nosi
 
Zavrtela bi se u slavu rime
skakala od sreće
da ima sa kime
noge joj ne fale da se kreće
 
I mi bismo s njome
sve do kasno veče
al' mraz štipa
i za nos peče
 
Ah ti izgovori!
 

@ 2020, 2023 Branimir Perić


Tekst može biti preuzet i objavljen u delovim ili celini i to isključivo uz poštovanje sledećih uslova: (1) da se navede puno ime i prezime autora i postavi link na početnu stranicu ovog sajta (2) da se ne vrše nikakve izmene preuzetog teksta i (3) da se preuzimanje i objavljivanje ne vrši u komercijalne svrhe. Preuzimanje, kopiranje i objavljivanje ovog teksta suprotno navedenim uslovima predstavlja kršenje autorskih prava.

Pesma "Na brezi venčanica bela" objavljena je u knjizi „Čuvari detinjstva 3 – Zbornik poezije za decu 2022“, izdavač KUD „Vuk Karadžić", Grabovca, Trstenik, 2023, str. 60.  

 

Poruka autoru imejlom

Name

Email *

Message *

Preporučujem vam da pročitate

Poruka

Ilistrovano uz pomoć veštačke inteligencije  Dall E 3   Poruka   Ima jedno dete usamljeno tugu plete ostavljeno u plahte se nevidljive...

Najviše čitano