UPUTSTVO: Sadržaj bloga omogućuje da se otvore spiskovi ovde objavljenih radova i to po književnim vrstama. U sadržaju je i lista po azbučnom redu svega što je ovde objavljeno. Na desktopu i tabletu sadržaj je sa desne strane (zove se Stranice ili Pages), a na tabletu je to odmah iznad zaglavlja bloga.

03 August 2024

Penzionerska koračnica

  


Penzionerska koračnica


Penz'oner sam tim se dičim
To ne može biti svak'
Doživeti penzijicu
Može samo div junak
 
Neka znade dušman kleti
Da će od nas slomit' vrat
Prije ćemo umrijeti
Nego njemu dupe dat'
 
Proklećemo drpatore
Oslobodit' narod svoj
Pokazati lopovima
Da smo penzos novi soj
 
Neka čuje dušman kleti
Svakom dođe šaha mat
Prije ćemo umrijeti
Neg' mu opet dupe dat
 
 
© 2019 Branimir Perić

Tekst može biti preuzet i objavljen u delovima ili celini i to isključivo uz poštovanje sledećih uslova: (1) uz navođenje punog imena i prezimena autora i postavljanje linka sa početne stranice ovog sajta, (2) bez izmena preuzetog teksta i (3) pod uslovom da se preuzimanje i objavljivanje ne vrši u komercijalne svrhe. Preuzimanje, kopiranje i objavljivanje ovog teksta suprotno navedenim uslovima predstavlja kršenje autorskih prava.

"Penzionerska koračnica" je pod nazivom "Penzionerska" objavljena u knjizi "Zbornik humora i satire", Kreativna radionica Balkan, 2024. str. 219 


No comments:

Post a Comment

Ako nemate nalog na Blogger-u (tj. na Blogspot-u), molim vas unesite svoje ime i i-mejl (ako ga imate), da bih znao ko je komentar dao!

Poruka autoru imejlom

Name

Email *

Message *

Preporučujem vam da pročitate

Poruka

Ilistrovano uz pomoć veštačke inteligencije  Dall E 3   Poruka   Ima jedno dete usamljeno tugu plete ostavljeno u plahte se nevidljive...

Najviše čitano