UPUTSTVO: Sadržaj bloga omogućuje da se otvore spiskovi ovde objavljenih radova i to po književnim vrstama. U sadržaju je i lista po azbučnom redu svega što je ovde objavljeno. Na desktopu i tabletu sadržaj je sa desne strane (zove se Stranice ili Pages), a na tabletu je to odmah iznad zaglavlja bloga.

13 October 2023

Deset haiku

 

 

Deset haiku

 

na belom snegu
svoj trag zver ostavila
topi ga sunce
 
ptica na grani
mačak joj se prikrada
nebo je budi
 
sivilo pljuska
cvrkut se ptica čuje
kiša će stati
 
sam sam od juče
san nikako na oči
zora me budi
 
trnu mi oči
kreket žaba šum reke
zagrišće do jutra
 
mesec po nama
u lugu slavuja poj
ona već spava
 
brda bez snega
bele rade u travi
dođe proleće
 
breza grana šum
prsnuše prve kapi
žurim pod strehu
 
mačak dotrčao
beli se sveže mleko
u slast već lapće
 
psu je do igre
mačku drvo milije
sve je u redu

© 2022, 2023 Branimir Perić

Tekst može biti preuzet i objavljen u delovim ili celini i to isključivo uz poštovanje sledećih uslova: (1) da se navede puno ime i prezime autora i postavi link na početnu stranicu ovog sajta (2) da se ne vrše nikakve izmene preuzetog teksta i (3) da se preuzimanje i objavljivanje ne vrši u komercijalne svrhe. Preuzimanje, kopiranje i objavljivanje ovog teksta suprotno navedenim uslovima predstavlja kršenje autorskih prava.

Ovih deset haiku proglašene su za najbolje haiku na konkursu književnog kluba "Zlatno pero" iz Knjaževca i kao takve objavljene u zborniku radova sa ovog konkursa "Osmehom me budi" na 38. strani.

No comments:

Post a Comment

Ako nemate nalog na Blogger-u (tj. na Blogspot-u), molim vas unesite svoje ime i i-mejl (ako ga imate), da bih znao ko je komentar dao!

Poruka autoru imejlom

Name

Email *

Message *

Preporučujem vam da pročitate

Poruka

Ilistrovano uz pomoć veštačke inteligencije  Dall E 3   Poruka   Ima jedno dete usamljeno tugu plete ostavljeno u plahte se nevidljive...

Najviše čitano